Български | Русский | English
Аромат и вкус:

Богатият и многопластов аромат на „Алфа Вита” Каберне Совиньон 2010 съчетава плодови нюанси, напомнящи черни горски плодове, презряла череша, къпина, черен шоколад и далечен спомен за домашен сливов сладкиш. Вкусът му е силен и затоплящ, но също така елегантен и свеж. Завършва с усещането за копринени танини и дълъг, сочен, жив финал.

Как да се насладите:

  •   16 - 18 °C

  •   Печени и пушени червени

      меса, дивеч, зрели сирена

  •   Alc. 14,5% Vol.

„Алфа Вита”

100% натурално, завладяващо, топло, южно и зряло вино, произведено чрез единствена по рода си нанотехнология и ноу-хау, притежаващо най-висок антиоксидантен капацитет сред всички известни натурални вина и други напитки на планетата.

„Алфа Вита” e изцяло натурален продукт, произведен по специална нанотехнология, притежаващ най-високия антиоксидантен капацитет сред всички естествени напитки, познати на човечеството.

Стотици клинични изпитания доказват, че с антиоксидантен капацитет от над 8000 μmol TE/100 ml по ORAC нашето вино притежава безспорни качества при лечение на различни сърдечносъдови и невродегенеративни заболявания, заболявания на черния дроб, еректилна дисфункция, атеросклероза и др.

„Алфа Вита” наистина ви лекува, докато му се наслаждавате с приятели и любими хора. То понижава нивото на свободните радикали в организма, забавяйки процеса на стареене, подпомага усвояването на витамин С, усилва циркулацията на кръвта в капилярите, чисти плаките по техните стени и чувствително понижава нивата на „лошия” холестерол.

„Алфа Вита” е извор на здраве, първото и най-важното качество на живота ни, алфата и омегата на всички начала; природен дар за младост, здраве и дълголетие.


Произход:

Тракийската низина е част от Южнобългарският винен район, добре защитен от екстремни температури - на север от Стара планина и на юг от Родопите.

В продължение на хилядолетна традиция тук и до днес се произвеждат едни от най-добрите червени вина на България от сортовете Мавруд, Мерло, Каберне совиньон и Памид - вина с ярка индивидуалност и запомнящи се качествени характеристики.


Климат и терорар:

Климатът, при който узрява гроздето за „Алфа Вита” е умерено континентален, без екстремални температурни стойности и с изключително благоприятно разпределение на валежите през целия вегетативен период на лозята; с ранна пролет и дълга топла есен.

Регионът е известен с огромното си разнообразие на алувиални и канелени горски почви, неизменно благоприятстващи отглеждането на лозя.


Гроздобер:

Обикновено топлите лета тук позволяват лозята да натрупат високи захари и да достигнат оптимална технологична зрялост около 20 -30 септември, когато започва гроздоберът на червените сортове в този район.

ЗА ПРИЯТЕЛИТЕ

Доброто вино върви с добри приятели. Покажете им колко са специални и си доставете глътка здраве

ЗА ЦЕНИТЕЛИТЕ

Уникалните антиоксидантни характеристики на „Алфа Вита” го превръщат в отличен подарък за всеки колекционер

ЗА ЛЮБИМИТЕ

Демонстрирайте добрия си вкус като предложите на любимите си това изключително червено вино

ВИНОТО Е ЗА ВСИЧКИ

Книга за начинаещи и напреднали винолюбители

„Виното е за всички“, напомня ни в първата си книга Вили Гълъбова. От позицията си на опитен дегустатор, преподавател, консултант и утвърден винен рецензент тя съумява леко и непосредствено да ни въведе в магията на виното и да ни създаде илюзията, че винаги сме го познавали. В крайна сметка, говорим за напитка, древна колкото света. И ако днес виното отново е на мода, то е добре да си припомним какво знаем и да научим още.

Тази книга е за желаещите да знаят повече за древната напитка, но без да се затормозяват с химични формули или законови разпоредби.

Начинаещите винолюбители ще добият яснота по въпроса за сортовете грозде, типовете вина и начините им на сервиране. Ще научат повече дегустацията, избора на вино в ресторанта, съчетанието му с храна и още важни неща. Ще получат ценни съвети и ще могат да ползват книгата като наръчник, за да сверят своите знания по темата.

Подплатени с ново познание, те ще добият достатъчно самочувствие, за да разберат, че най-доброто вино е това, което им харесва.


Поръчайте книгата