Български | Русский | English

Антиоксидантите

Как те правят „Алфа Вита” толкова полезно?

Антиоксидантите са група биохимични вещества, необходими за правилното функциониране на човешкия организъм. Основното им свойство е да неутрализират свободните радикали, образувани вследствие на метаболитната дейност, които увреждат клетъчното ДНК и по този начин ускоряват процеса на стареене.

Сред добре познатите ни антиоксиданти са витамините А, С и Е, коензим Q10 и т.н. Доказано е, че антиоксидантите не само унищожават свободните радикали, но и подобряват физиологията на организма, като го предпазват от вируси, бактерии, токсични вещества и подобряват имунната система.

През последното десетилетие учени от цял свят „коронясаха” като най-мощен естествен антиоксидант съединението ресвератрол, съдържащо се в най-високи концентрации в червеното грозде и вино. Именно на него се дължи забелязаната от хилядолетия лечебна сила на тази магическа напитка, възпявана от философи и поети.

С цел точно определяне на антиоксидантите във виното и другите храни и напитки Министерство на земеделието на САЩ (USDA) е разработило специална мерна единица, наречена Капацитет за абсорбиране на кислородни радикали (Oxygen Radical Absorbent Capacity), наричана за краткост ORAC.

Учените препоръчват ежедневна консумацията на храни с обща антиоксидантна стойност по ORAC между 3000 и 5000 единици. Изследванията на много диетолози обаче показват, че средностатистическият съвременен човек консумира едва 1000 ORAC единици на ден.

Многократни изследвания на Японските лаборатории за анализ на хранителните продукти доказаха, че „Алфа Вита” е виното, притежаващо най-високо количество антиоксиданти на 100 ml в целия свят – с коефициент по ORAC от 8700 μmol TE/100 ml.

Световен рекорд

Защо „Алфа Вита” най-полезното вино на планетата?

Стотици клинични изпитания доказват, че с рекордния си антиоксидантен капацитет от над 8700 μmol TE/100 ml по ORAC нашето вино притежава безспорни качества при лечение на различни сърдечносъдови и невродегенеративни заболявания, заболявания на черния дроб, еректилна дисфункция, атеросклероза и др.

„Алфа Вита” наистина ви лекува, докато му се наслаждавате с приятели и любими хора. Понижава нивата на свободните радикали в организма, забавяйки процеса на стареене, подпомага усвояването на витамин С, усилва циркулацията на кръвта, чисти плаките от стените на кръвоносните съдове и понижава нивата на „лошия” холестерол.

Сравнителни *ORAC стойности на някои храни

795

БАНАНИ, КИВИ

2800

ЧЕРВЕНИ ВИНА

8700

ВИНО АЛФА ВИТА

Полезни материали

Какво трябва да знаете за антиоксидантите?


РЕСВЕРАТРОЛЪТ

Ресвератролът, естествен антиоксидант, съдържащ се в гроздето има доказан кардиозащитен ефект. Той спира действието на свободните радикали, които могат да увредят клетките...


цялата статия


СЪРЦЕТО И ВИНОТО

Ново изследване на Калифорнийския университет доказа, че червеното грозде защитава сърцето, защото неговите люспи съдържат мощни антиоксиданти и фитохимикали като ресвератрол...


цялата статия


ГРОЗДЕ СРЕЩУ РАКА

Учени от Университета в Колорадо изясниха как ресвератролът, добит от ципата и семките на червеното грозде, помага срещу развитието на ракови образувания на дебелото черво...


цялата статия