Български | Русский | English

ЗА КОМПАНИЯТА

Какво трябва да знаете за нас?

„Аурика” ООД е притежател на специална нанотехнология и ноу-хау, по които се произвежда най-потентното антиоксидантно вино в света, разпространявано под търговската марка „Алфа Вита”. Компанията е учредена от двама изтъкнати специалисти в областта на винопроизводството и винените изследвания – проф. д-р Иван Киуила и г-жа Вили Гълъбова.

Първият е създател на технологията, ноу-хау и производственото оборудването, чрез което се създава нашата изключителна напитка.Проф. Киуила е член кореспондент на Украинската националната академия на науките и член кореспондент на академията по инженерни науки на Украйна, доктор на техническите науки, академик на международната академия по приложна радиоелектроника.

Управител на „Аурика” ООД е известният български винен експерт с повече от 20-годишен опит във винената индустрия - Вили Гълъбова. Специалист с международен опит и признание, тя е и първата българка, обучавана в най-престижната образователна институция в света за вино - Лондонския Институт за Вино INSTITUTE OF MASTERS OF WINE. Г-жа Гълъбова е и първият български международен винен съдия, като в момента журира в повече от 10 престижни международни конкурса на 3 континента. Тя е сред учредителите на Българска Винена Академия, дегустатор, винен консултант, журналист и член на дегустационния панел „Дивино”.

Създадена през 2010 година, вече 5 години „Алфа Вита” продължава да бъде лидер на пазара за антиоксидантни вина, оставяйки конкуренцията далеч назад с рекордното съдържание на антиоксиданти от 8700 μmol TE/100 ml по ORAC , измерено единствено в „Алфа Вита” Каберне Совиньон 2010.

Доказателство за качествата на продукта, който компанията предлага, е успешното присъствие на марката „Алфа Вита” не само в България, но още в Германия, Русия, Балтийските страни и др.

Вили Гълъбова

Управител

Alfa Vita

„Алфа Вита” е международен проект, включващ белгийски инвеститор, немски дистрибутор, руски учен и български винопроизводител

проф. Иван Киуила

Създател на технологията

БРАНДЪТ „АЛФА ВИТА”

Кое ни отличава от другите вина?

Червеното вино с най-високо съдържание на антиоксиданти в света заслужава подобаващо наименование.

В превод от древногръцки и латински език „Алфа Вита” означава „Извор на живот”, което подчертава неговите уникални способности за борба със стареенето.

Името „Алфа Вита” e символ на здраве, първото и най-важно качество на живота ни, алфата и омегата на всички начала;

Само това червено вино ви дарява здраве и дълголетие; лекува тялото и духа, носейки ви удоволствие, докато му се наслаждавате с приятели и любими хора;

ЗА ПРИЯТЕЛИТЕ

Доброто вино върви с добри приятели. Покажете им колко са специални и си доставете глътка здраве

научете повече

ЗА ЦЕНИТЕЛИТЕ

Уникалните антиоксидантни характеристики на „Алфа Вита” го превръщат в отличен подарък за всеки колекционер

научете повече

ЗА ЛЮБИМИТЕ

Демонстрирайте добрия си вкус като предложите на любимите си това изключително червено вино

научете повече

СИМВОЛИКА НА ЛОГОТО

Какво въплъщава нашият запазен знак?

Философията, която се крие зад създаването на „Аурика” ООД и вино „Алфа Вита” е вплетена в логото на компанията и нейният корпоративен символ. Те напомнят чепка грозде, илюстриращо основната й дейност. Знакът е подсилен с допълнително символично значение, което не се възприема непосредствено и не е очевидно.

Броят на равнобедрените триъгълници в логото е точно десет. Те символизират различните предимствата на компанията. Всеки от тях е поливалентен и включва множество фасети.

Числото 10 изобразява общата представа за изобилие, неограничения брой и безкрайността. То съдържа всички числа и следователно, всички неща и възможности, символ на реализацията.

Големият триъгълник, изобразен с основата нагоре изглежда като лъч светлина. Началото му произтича от една единствена точка и разпространява светлината му нагоре. Това също е знакът на Луната, символизиращ женското начало и плодовитостта, водата и природата, тялото и всичко физическо.